ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δελτίο τύπου 010/2021 του Movimento del Mezzogiorno

MOVIMENTO DEL MEZZOGIORNO

KINHMA TΗΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ

Δελτίο τύπου υπ’αριθμ. 010/2021 26/09/21

Γνωστοποιείται ότι το παρόν, σε εξωτερική συνεργασία «όντας Κίνημα εν τοις πράγμασι, όχι ακόμη εγγεγραμμένο», με τα L.A.A.I.S. και M.I.S. προωθώντας και υποστηρίζοντας τις κινήσεις των εργαζομένων, όλων των εργαζομένων, ότι από τις 23 του μηνός, έχει ξεκινήσει την διαμαρτυρία κατά της υποχρεωτικότητας του Green Pass, υπερασπιζόμενο τη νομιμότητα και συνταγματικότητα, εναντιούμενο σε αυτό που όλοι εμείς αποκαλούμε κοινωνικό διαχωρισμό. Από αύριο 27 του μηνός, οι δραστηριότητες διαμαρτυρίας θα αυξηθούν με τη συνδρομή πολλών άλλων ενώσεων, κινημάτων και πολιτών. Σε μία συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαιώθηκε η υποχώρηση για την προστασία των διαμαρτυρομένων και την αποφυγή καταγγελιών και σχετικών ποινικών συνεπειών λόγω διακοπής της δημόσιας ζωής. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη δικηγόρο Tania Andreoli η οποία παραπονέθηκε για παρεμβάσεις τρίτων, με εργαλειοποίηση γεγονότων μηδέποτε επιβεβαιωθέντων ή εσκεμμένων «το μπλοκ που ανακοινώθηκε για την ημέρα των 27», θεώρησε σκόπιμο να διαψεύσει τέτοιους ισχυρισμούς, με δελτία τύπου και ανακοινώσεις προς το Viminale (ιταλικό Μέγαρο Μαξίμου), πέραν της καταγγελίας στην Ταχυδρομική αστυνομία. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για ανάληψη δράσης σύμφωνα με το νόμο και τα καθολικά δικαιώματα.

Εν συντομία, εμείς θα υποστηρίξουμε τη διαμαρτυρία με κτήση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, με τον σχεδιασμό ενός είδους κέντρου επιχειρήσεων όπου θα είναι δυνατή η υποστήριξη και συμμετοχή με ανθρώπινα μέσα και πόρους.

Γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν δυσφορίες ανάμεσα στους πολίτες που δεν συμμερίζοντα αυτό τον αγώνα, με το παρόν (δελτίο τύπου) απολογούμαστε εκ των προτέρων. Ευελπιστώντας σε μία μεγάλη συμμετοχή , επειδή θεωρούμε ότι αυτός ο αγώνας, ο αγώνας όλων, ο αγώνας για την αξιοπρέπεια όλων εμάς των πολιτών, τώρα πια έρμαια νόμων και δράσεων διάκρισης που ποδοπατούν το Σύνταγμα, διεθνείς νόμους, την αξιοπρέπεια των ατόμων και της συλλογικότητας.

Ο Γραμματέας

Alfonso d’Anna

Το πρωτότυπο εκδοθέν στα ιταλικά:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *