ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ελληνικός τύπος για την ιστοσελίδα μας

Ο ελληνικός τύπος για την mgrecianews.com

 

 

Η ιστοσελίδα μας άρχισε να κάνει το γύρο του Διαδικτύου και να γίνεται γνωστή στο ελληνικό κοινό.

Πιο συγκεκριμένα, τα tourkikanea.gr γράφουν για εμάς σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους:

 

“Μία νέα δημοσιογραφική πρωτοβουλία αποτελεί πλέον γεγονός: η ειδησεογραφική ιστοσελίδα mgrecianews.com είναι η πρώτη που δημοσιεύει αποκλειστικά ειδήσεις (άρθρα, συνεντεύξεις, φωτορεπορτάζ κ.λπ.)από την Μεγάλη Ελλάδα (Νότια Ιταλία).

Σκοπός της σελίδας είναι η επαναπροσέγγιση των δυο περιοχών (Ελλάδα – Μεγάλη Ελλάδα) τις οποίες ενώνουν μακραίωνοι ιστορικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί δεσμοί. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση και προβολή της ελληνικότητας της περιοχής με απώτερο στόχο την αναζωπύρωση των σχέσεων και την επανασύνδεση των δυο συγκεκριμένων ακτών της Μεσογείου.

Οι Έλληνες άποικοι μεγαλούργησαν στη Μεγάλη Ελλάδα χτίζοντας μία σειρά από πολλές πόλεις στην αρχαιότητα (Συρακούσες, Μεσσήνη, Σελινούντας, Νάπολη, Ρήγιο, Κρότωνας κ.λπ.) αφήνοντας πίσω τους μνημειώδες πολιτιστικό στίγμα σημάδια του οποίου είναι ορατά μέχρι τις ημέρες μας προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων από όλον τον κόσμο.

Αν και η ελληνική γλώσσα δεν διασώθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα της νότιας ιταλικής χερσονήσου (με εξαίρεση τους γλωσσικούς θύλακες της Grecia Salentina στην Απουλία και τη Bova στην Καλαβρία), η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων νοιώθουν συγγενείς με τον ελληνικό λαό αναγνωρίζοντας τις ιστορικές καταβολές αυτών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γνωστό ρητό “Una faccia, una razza” δηλ. “Ένα πρόσωπο, μία φυλή”.

Στο πνεύμα αυτού του ρητού, λοιπόν, κινείται η mgrecianews.com η οποία επιχειρεί να καλύψει αυτό το κενό επικοινωνίας μεταξύ των δυο περιοχών για πάνω από 500 χρόνια λόγω διάφορων γεωπολιτικών συγκυριών και ανακατατάξεων. Εκμεταλλευόμενη τη διάδοση των ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών) στα ευρεία στρώματα του πληθυσμού παγκοσμίως, προσπαθεί να αποτελέσει την πρώτη γέφυρα ανταλλαγής απόψεων και προβολής ειδήσεων σα να επρόκειτο ακριβώς για τον ίδιο ενιαίο πολιτικό χώρο.

Ας αγκαλιάσουμε όλοι το εγχείρημα της mgrecianews.com και ας στηρίξουμε το εθνικό έργο που επιτελεί για το καλό όλου του Ελληνισμού”.

Πηγή:

https://tourkikanea.gr/recent/magna-graecia-news-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-site-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9/

 

 

Επίσης, αναφορά και αναδημοσίευση έγινε και στις εξής ενημερωτικές ιστοσελίδες υπό τους αυτούς υπερσυνδέσμους:

 

https://www.el.gr/_featured_2/oi-ellines-tis-megalis-ella-das-apekt/

 

https://www.taxidromos.gr/topic/2947953/ellines-megalis-elladas-apektisan-foni-prospatheia-diastrevlosis-ellinikis-tautotitas-napolis.html

 

https://www.diapontia.gr/2021/09/blog-post_23.html?fbclid=IwAR32Gp7k9DmMsOtjgNArnb0XUNEqMmqRuYI0IEpzUlrvIm85rKUNR06Q4NU   

 

 

 

Η συντακτική ομάδα του mgrecianews.com ευχαριστεί θερμά τους διαχειριστές των ως άνω αναφερθέντων ιστοσελίδων και ευελπιστεί στη συνέχιση της υποστήριξης τους.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *