ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα σκαριά αδελφοποίηση μεταξύ των Ενώσεων Συντακτών της Basilicata (IT) και Πελοποννήσου

 

 

 

 

Η δημοσιογραφία είναι ένα λειτούργημα το οποίο δεν γνωρίζει όρια και σύνορα. Σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση Συντακτών (Odg – Ordine dei giornalisti) της Basilicata στη Νότια Ιταλία και η αντίστοιχη της Πελοποννήσου βρίσκονται σε συνδιάλεξη για την πραγματοποίηση πράξης αδελφοποίησης. Αυτό το γεγονός λαμβάνει μεγάλη ιστορική αξία αν αναλογιστεί κανείς τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς αιώνων μεταξύ των δυο περιοχών καθώς υπήρξαν στο παρελθόν κάτω από το ίδιο πολιτικό και κοινωνικό καθεστώς.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου και, πιο συγκεκριμένα, του προέδρου αυτής Παναγιώτη Σουκαρά και του μέλους Δημητρίου Αμανατίδη,  ο οποίος (δεύτερος) αφού επικοινώνησε προσωπικά με τον Giovanni Veglia, συνεργάτη και εκπρόσωπο τύπου του δημάρχου του Montefalcone Jonico και Προέδρου της Επαρχίας της Matera, Pierro Marese, του εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης μεταξύ των δυο επαγγελματικών σωματείων.

Ο Giovanni Veglia, από την πλευρά του, επικοινώνησε με την αντίστοιχη Ένωση της Περιφέρειας της Basilicata και ειδικότερα με συμβούλους αυτής οι οποίοι βρήκαν την ιδέα εξαιρετική.

 

 

Εντός του προσεχούς διαστήματος θα σταλεί επίσημη πρόταση στην υπεύθυνη επικοινωνίας της Ένωσης της Basilicata, Sissi Ruggi, για να προχωρήσουν στην αξιολόγηση και τελική αποδοχή αυτής.

Οι ευκαιρίες που ανοίγονται για τις δυο Ενώσεις είναι ανεξάντλητες και περιλαμβάνουν συνεργασία τόσο σε πρώτιστα επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε αντίστοιχα οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό. Μέσω της αδελφοποίησης ανοίγεται η δυνατότητα άντλησης χρηματοδότησης από σχετικά Ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία μπορούν να δώσουν την ανάλογη ώθηση στο εγχείρημα.

 

 

Πηγή: http://kathimerinosmorias.gr/2021/09/21/%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac-%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%86%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%be%cf%8d-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bd/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *