ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Giuseppe Conte στον Κρότωνα

O Conte από τον Κρότωνα: “Καλώ τον κόσμου να μιλήσει με την πολιτική”

 

 

Πλήθος κόσμου χθες το απόγευμα για τον πρώην πρωθυπουργό Giuseppe Conte, ηγέτη των Πέντε Αστέρων (Cinque Stelle), ο οποίος ήρθε στην Καλαβρία για να υποστηρίξει την υποψήφια για την προεδρία της περιφέρειας Amalia Bruni (κεντροαριστερά). Αφού επισκέφθηκε την Cirò Marina, πήγε στην Piazza Marinai d’Italia όπου, χαιρετώντας τον δήμαρχο Vincenzo Voce, έφτασε στο πλήθος που ήρθε να υποδεχτεί αυτόν που οδήγησε την Ιταλία στην αρχή της πανδημίας: «Για να κυβερνάτε πρέπει να βάλετε το πρόσωπό σας σε αυτό – είπε ο Κόντε μιλώντας στο πλήθος – δεν κάνετε πάντα εύκολες επιλογές, αλλά έβαλα το πρόσωπό μου πάνω του ακόμα και όταν μου είπαν: “Έκλεισες, και επειδή έκλεισες, άνοιξες, και επειδή ξανάνοιξες”.

 

 

Στη σκηνή η υποψήφια Bruni δήλωσε: «Αν άφησα το επάγγελμά μου είναι για την αναβίωση της Καλαβρίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών», είπε. Παίρνοντας τον λόγο, ο Conte συνέχισε: «Υπάρχει τόσο μεγάλη συμμετοχή του λαού που υποκλέπτουμε αυτή την επιθυμία να συμμετάσχουμε, όχι μόνο στην εκλογική διαδικασία, πολύ συχνά καλώ τους ανθρώπους να μιλήσουν, καθώς η πολιτική πρέπει να έρθει πιο κοντά στο λαό, όπως και μια κυρία μαζί μου που μου ζήτησε μια αξιολόγηση για το βασικό εισόδημα που οι μεταρρυθμιστές της πολιτικής θέλουν να καταργήσουν».

Η Amalia Bruni είναι ειδική στον τομέα της υγείας σε μια περιοχή όπου πρέπει να βελτιωθεί η παρουσία των ανάλογων υπηρεσιών. Σχετικά με τον Επίτροπο Υγείας (θεσμός) είπε: «Εργαστήκαμε την πιο δύσκολη στιγμή για να εξαλείψουμε τον Επίτροπο με ένα νέο διάταγμα, μετά το οποίο δώσαμε νέους πόρους, τώρα ξεκινάω μια δημόσια έκκληση: οποιοδήποτε συμβούλιο αναλαμβάνει καθήκοντα πρέπει να έχει την ευθύνη να διαχειρίζεται την πολιτική υγείας με τα συνήθη μέσα, ο θεσμός του Επιτρόπου πρέπει να σταματήσει».

 

 

Πηγή: https://www.crotoneok.it/video-crotone-bagno-di-folla-per-giuseppe-conte-invito-la-gente-a-parlare-con-la-politica/

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *