ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tansi: αξιολόγηση ηθικής συμβατότητας υποψηφιότητας του συμβούλου Muraca

Tansi: «Υπόθεση»περιφερειακού συμβούλου Muraca,

αξιολογήστε εάν η υποψηφιότητα σέβεται τον κώδικα δεοντολογίας

“Μαθαίνω από τον Τύπο, με έντονη δυσφορία, ότι στις λίστες του PD (Δημοκρατικό Κόμμα) της Νότιας Περιφέρειας, συμπεριλαμβάνεται ένα άτομο που προσήχθη στη δίκη “Miramare”, κάτι το οποίο φαίνεται να είναι” κατάχρηση εξουσίας “, αναφέρει ο Carlo Tansi του κινήματος πολιτών “Tesoro del Calabria”.

“Δεδομένου ότι η είδηση που δημοσιεύθηκε από τον τοπικό Τύπο, προφανώς υποκινημένη από τους αντιπάλους του προοδευτικού συνασπισμού μας, δημιουργεί σημαντική αμηχανία μεταξύ των υποψηφίων και των υποστηρικτών μας – προσθέτει -, ζητώ από την Amalia Bruni – ότι είμαι ο μόνος εγγυητής της διαφάνειας των καταλόγων που την στηρίζουν – να αξιολογήσω, με την απαραίτητη επιμέλεια, εάν η δικονομική κατάσταση του υποψηφίου εμπίπτει στους όρους επιλεξιμότητας που καθορίζονται στον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο δημοσιεύσατε και εγκρίνατε από το σύνολο του προοδευτικού συνασπισμού.

Σε περίπτωση εξακρίβωσης της αδυναμίας επιλεξιμότητας, καλούμε την Amalia Bruni, εξ ονόματος του συνόλου του συνασπισμού, να αποστασιοποιηθεί από πολιτικές και ηθικές αποστάσεις, από μια εφαρμογή που θα ζημίωνε όχι μόνο την εικόνα αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα. Καλώ επίσης το Κόμμα, εάν χρειαστεί, να λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα. “

“Εάν, από την άλλη πλευρά, δεν προκύπτουν, όσον αφορά στον κώδικα δεοντολογίας, κωλύματα για την υποψηφιότητα, συμπεραίνει ο Tansi, προσκαλούμε την υποψήφια στην Προεδρία της Περιφέρειας να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα απάντησης και διάψευσης όπως νόμος ορίζει”, καταλήγει ο Tansi.

 

Πηγή: https://www.calabrianews.it/caso-assessore-muraca-tansi-valutare-se-candidatura-rispetta-codice-etico/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *