ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η δημιουργία του αγήματος των οπλιτών Παρθενοπαίων στη Νάπολη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ANIELLO SICIGNANO

Η δημιουργία του αγήματος των οπλιτών Παρθενοπαίων στη Νάπολη

 

MG.N.: Ανιέλλο πώς ήταν να είσαι ο πρώτος Παρθενοπαίος οπλίτης στις εκδηλώσεις για τη Μεγάλη Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο (26η του μηνός) στη Νάπολη;

A.S.: Είναι μία μεγάλη τιμή το να είσαι οπλίτης της Μεγάλης Ελλάδας καθώς και ένα απερίγραπτο συναίσθημα το να είσαι ειδικότερα οπλίτης της φρουράς της Παρθενόπης.

MG.N.: Σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα άγημα οπλιτών στη Νάπολη;

A.S.: Μία άλλη μεγάλη τιμή για εμένα είναι η ίδρυση στο προσεχές μέλλον του πρώτου αγήματος οπλιτών της Παρθενόπης εδώ στη Νάπολη.  

MG.N.: Πόσα άτομα συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα και με ποιόν τρόπο;

A.S.: Στην δημιουργία του αγήματος συμμετέχουν βασικά 3 πρόσωπα: εγώ προσωπικά, ο πρόεδρος της ένωσης «I Sedili di Napoli», Τζιουζέπε Σερρόνι (Giuseppe Serroni) και ο Σικελός Πατρίτσιο Παλέρμο Μέρλο (Patrizio Palermo Merlo). Ο Σερρόνι είναι υπεύθυνος για τη συλλογή των χρημάτων: χρειάζονται 2.500€ για την απόκτηση των ελληνικών πολεμικών πανοπλιών. Μέχρι στιγμής, έχουμε 4 κράνη, 4 λόγχες και 4 επιγονατίδες που μας έδωσε ο μεγάλος Κροτωνιάτης καθηγητής πολεμικών τεχνών, Αντόνιο Παρρόττα (Antonio Parrotta).

Οι πρώτοι οπλίτες θα είναι ο Φραντζέσκο Μπρουνέττι (Franceso Brunetti), ο Αλφρέντο Οττιέρι (Alfredo Ottieri) καθώς και ο Τζιοβάννι Σκανκαριέλλο (Giovanni Scancariello) όλοι παθιασμένοι με την Μεγάλη Ελλάδα.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει οικονομικά στη χρηματοδότηση του οπλιτικού αγήματος μπορεί να επικοινωνήσει στο mgrecianews@gmail.com.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *