ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αφύπνιση της ταυτότητας στην Μεγάλη Ελλάδα- Δυο Σικελίες

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ANIELLO SICIGNANO

Η αφύπνιση της ταυτότητας στην Μεγάλη Ελλάδα- Δυο Σικελίες

 

Η ελληνική σημαία κυματίζει ολοένα και πιο συχνά σε δρόμους και πλατείες των πόλεων της Κάτω Ιταλίας. Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία (Piazza del Plebiscito) της Νάπολης μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την συμμετοχή αρκετών αυτονομιστικών κινημάτων όπου δίπλα στις σημαίες του πάλαι ποτέ Βασιλείου των Δυο Σικελιών, έκανε την εμφάνιση της και μία τεραστίων διαστάσεων ελληνική. Ο Ανιέλο Σιτσινιάνο (Aniello Sicignano), Ναπολετάνος στην καταγωγή και συνδιοργανωτής αυτής της συγκέντρωσης ως μέλος του αυτονομιστικού πολιτικού φορέα Sud e Civiltà, μας εξηγεί την αναγέννηση της ελληνικότητας της Κάτω Ιταλίας και στέλνει ένα εγκάρδιο μήνυμα αδελφοσύνης και ενότητας στην Ελλάδα αισθανόμενος και αυτός ο ίδιος ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου Ελληνισμού.

 

MG.N.: Πείτε μας κύριε Sicignano τι σημαίνει για εσάς να είστε από την Μεγάλη Ελλάδα – Δυο Σικελίες;

Α.Σ.: Το να είσαι από την Μεγάλη Ελλάδα – Δυο Σικελίες, Ιταλιώτης, Ναπολετάνος είναι να αισθάνεσαι στο DNA ότι ανήκεις στον δικό μας υπερχιλιετή πολιτισμό της Μεγάλης Ελλάδας αλλά και του Βασιλείου των Δυο Σικελιών.

 

MG.N.: Ποιοί έλαβαν μέρος στη συνάντηση της 12ης Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία (Piazza Plebiscito) στη Νάπολη και ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης;

Α.Σ.: Στη Νάπολη, στις 12 Ιουνίου, συμμετείχαν όλοι οι ακτιβιστές “ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ (“BRIGANTI”) που με ακολουθούν από το 2013 για τη λύτρωση του βασιλείου των Δυο Σικελιών, συμμετείχαν επίσης διάφορες ναπολιτάνικες ενώσεις.

MG.N.: Ποιο είναι το όραμα σας για το μέλλον της Μεγάλης ΕλλάδαςΔυο Σικελιών;

Α.Σ.: Το όραμά μου για το μέλλον της Μεγάλης Ελλάδας – Δυο Σικελιών είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

MG.N.: Στο Νότο χρησιμοποιούνται πολλά σύμβολα για να αντιπροσωπεύσουν την εδαφική επικράτεια: η σημαία των Δυο Σικελιών, το Βασίλειο της Σικελίας, της Ελλάδα, της Μεγάλης Ελλάδας με το τρίποδο, ο γεωγραφικός χάρτης, η σημαία με το ναπολιτάνικο άλογο και τους τρίποδες κ.λπ. Πώς νομίζετε ότι θα ήταν μια ιδανική σημαία για να εκπροσωπήσει κάποιος το Νότο (Κάτω Ιταλία);

Α.Σ.: Οι σημαίες του Νότου είναι η ιστορία του και αυτή είναι από την MAGNA GRECIA (ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΙΚΕΛΙΩΝ. Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ:

 

MG.N.: Σχεδιάζετε και άλλες εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα;

Α.Σ.: Ναι στις 26 Ιουνίου στον κυκλικό κόμβο Diaz (Νάπολη) υπάρχει ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΝΑΠΟΛΗ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΔΟΞΕΣ της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: NEAPOLIS RIVIVE (Η ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΑΤΑΙ αυτό το γεγονός λαμβάνει χώρα το επόμενο Σάββατο: Βασίλειο των Δύο Σικελιών – Magna – Ελλάδα Buongiorno Kalìmera Popolo (ομάδες στο Facebook) della #magnagrecia #duesicilie (tags στο Facebook) είμαστε σχεδόν μία εβδομάδα πίσω από αυτό το μεγάλο γεγονός· μην το χάσετε, θα σας ταξιδέψουμε πίσω στις δόξες της ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ. Το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 19:00 η ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) στον Κυκλικό Κόμβο (Rotonda) Diaz η ιστορία της #MAGNAGRECIA φθάνει στη #NEAPOLIS με την Αναπαράσταση της #Lampadedromia (Λαμπαδηδρομίας). Βραδινός αγώνας με τους δαυλούς προς τιμήν της Παρθενόπης. Μία ενδιαφέρουσα βόλτα στο Μώλο (Lungomare) Caracciolo, από τον Κυκλικό Κόμβο (Rotonda) Diaz έως το Castel dell’Ovo όπου ο μύθος θέλει να έχει ταφεί η Σειρήνα. Στο τέλος του διαγωνιστικού αγώνα, σύνολο 21χλμ από την Ακρόπολη της Κύμης μέχρι τον Κυκλικό Κόμβο (Rotonda) Diaz, οι αθλητές και το κοινό θα συμμετάσχουν σε αυτή την ιδανική πομπή με την ιστορία της προέλευσης της Νεάπολης. Αναχώρηση κατά την Άφιξη στον αγώνα στον Κυκλικό Κόμβο (Rotonda) Diaz από τις 19:00 (δαυλός και απαραίτητα μικροαντικείμενα). Απαραίτητη η Προκράτηση. Για πληροφορίες: 081 855 6494 https://facebook.com/events/s/lampadedromia-rievocazione-sto/888745475049634/

Εξάλλου, την Κυριακή 20 Ιουνίου, ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑ ΣΤΗΝ CIVITELLA DEL TRONTO ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ. ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙς 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 1861, ΑΛΛΑ Η CIVITELLA DEL TRONTO ΕΠΕΣΕ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 1861. ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΥΨΩΣΑΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ: ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΙΚΕΛΙΩΝ.

MG.N.: Εν κατακλείδι, τι θα λέγατε ως χαιρετισμό ή μήνυμα προς τους αναγνώστες μας στη Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) και την Ελλάδα;

Α.Σ.: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΤΑΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΑΠΟΛΕΤΑΝΟΙ, ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΙΚΕΛΙΩΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΜΗΤΈΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΤΈΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Ανιέλλο Σιτσινιάνο για την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *