ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνέντευξη με τον Μάρκο Μελλάτσε (Marco Mellace)

 

MG.N.: Ποιός είναι ο Μάρκο Μελλάτσε, δώστε μας μία σύντομη βιογραφία.

M.M.: Είμαι λέκτορας στη διοίκηση επιχειρήσεων, με πάθος επίσης την ιστορία, την ιστορία της τέχνης, την αρχιτεκτονική, τη στατιστική και τα μαθηματικά, αλλά και τη λογοτεχνία!

 

MG.N.: Μιλήστε μας για το κανάλι σας στο YouTubeFlipped prof”.

M.M.: Είναι ένα κανάλι όπου δημοσιεύω πολλά βίντεο σε πολλούς τομείς, τόσο σε αυτούς για τους οποίους είμαι παθιασμένος όσο και για εκείνους για τους οποίους έχω λιγότερο πάθος, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορώ να βοηθήσω και να υποστηρίξω μαθητές και συναδέλφους σε δυσκολίες όπως τις τελευταίες περιόδους που ζήσαμε με τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

MG.N.: Εξηγήστε μας κε Μελλάτσε για τη δουλειά σας σχετικά με τις ψηφιακές αναπαραστάσεις.

M.M.: Οι αναπαραστάσεις βοηθούν τους μαθητές να μπορέσουν να σχηματίσουν μία ιδέα της άποψης πολλών πόλεων τώρα εξαφανισμένες καθώς και τους συναδέλφους μου καθηγητές ιστορίας της τέχνης και αρχιτεκτονικών αρχών στα μαθήματα τους. Είμαι χαρούμενος που έχω φτιάξει πολλές πόλεις σε μορφή 3D που πριν δεν ήταν δυνατό να δει κανείς αλλά χάρη στη δουλειά μου ξαναζωντανεύουν όπως πχ οι Συρακούσες και η Έγεστα.

 

MG.N.: Μπορείτε να μας μιλήσετε για τα πρότζεκτ σας για τα οποία είστε πιο ικανοποιημένος;

M.M.: Οι Συρακούσες σίγουρα ήταν μία από πιο δύσκολες περιπτώσεις που δεν πίστευα ότι θα κατάφερνα να φέρω εις πέρας όπως και τόσες άλλες, όπως για παράδειγμα ο νέος Παρθενώνας που τον τελείωσα αρχές αυτού του έτους με τον συνάδελφο μου Ανδρέα Βελισσάρη ο οποίος με στήριξε στις έρευνες. Πολλές άλλες δουλειές μου χαίρουν εκτίμησης σε όλο τον κόσμο, όπως λόγου χάρη το 3D Ζιγκουράτ και η Πύλη της Ιστάρ στη Βαβυλώνα καθώς και όλη η πόλη.

 

MG.N.: Πολλές από τις πόλεις που έχετε αναπαραστήσει είναι πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας; Τί σημαίνει για εσάς η Μεγάλη Ελλάδα;

M.M.: Τόσα πολλά, κομμάτι του εαυτού μου είναι η Μεγάλη Ελλάδα, έχω πράγματι καταγωγή από την Καλαβρία. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στο Squillace στην επαρχία του Catanzaro την καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας και πιθανώς είμαστε ελληνικής καταγωγής από την μεριά του παππού μου. Το επίθετο Μελλάτσε απαντάται και στην Ελλάδα και μεταφράζεται (στα ελληνικά) Μελλάκης. Λοιπόν, και γι’αυτό είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω τόσους μαθητές αυτής της γης και να γνωρίζω την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπεια της Μεγάλης Ελλάδας. Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μεγάλη φρενίτιδα για την τελευταία 3D αναπαράσταση μου της Σύβαρης η οποία ολοκληρώθηκε αρχές του 2020.

 

MG.N.: Ποιές πόλεις σκοπεύετε να αναπαραστήσετε στο μέλλον;

M.M.: Θέλω να αναπαραστήσω στο μέλλον το Βέιο (ετρουσκική πόλη της Β.Ιταλίας) και τους Δελφούς καθώς και την Πέτρα χωρίς να ξεχνώ την Μεγάλη Ελλάδα και την Ελληνική Σικελία.

 

MG.N.: Πώς θα περιγράφατε τον σκοπό της ζωής σας;

M.M.: Προσπαθώ να αφήσω κάτι καλό και χρήσιμο μέσω της διδακτικής μου αποστολής και να κάνω τους μαθητές να κατανοήσουν τη σημασία της ικανότητας προσαρμογής που μουπ ροκάλεσε τη διέγερση και δημιουργεί την περιέργεια, θεμελιώδη κινητήρια δύναμη της ζωής!

 

MG.N.: Τέλος, έχετε ένα μήνυμα να απευθύνετε στους αναγνώστες μας στην Ελλάδα;

M.M.: Αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες και είμαι πολύ χαρούμενος που ξέρω κι πολλοί Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικοί ακολουθούν με θαυμασμό και πάθος τη δουλειά μου και ελπίζω να γυρίσω σύντομα στην Ελλάδα, γη που πάντοτε αγαπάω να επισκέπτομαι με σεβασμό και θαυμασμό!

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *