ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Oceanus του Fabio Siniscalchi μεταξύ των νικητών των “Βιβλία για την Ειρήνη 2021”

Βιβλία για την Ειρήνη 2021, Ειρήνη, Πολιτισμός, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αθλητισμός: μεταξύ των νικητών η ιταλο-ελληνική οργάνωση Oceanus

Τα «Βιβλία για την Ειρήνη 2021» (Books for Peace 2021), το διεθνές βραβείο, που βρίσκεται τώρα στην πέμπτη διοργάνωση του, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη στις 16:00 στο Salone d’Onore της Ιταλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI).

Είναι μια αναγνώριση που υπάρχει σε 5 ηπείρους και 61 χώρες, η οποία αποσκοπεί στην προώθηση της ειρήνης, του πολιτισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, θα δοθούν έξι υποτροφίες σε τρεις Παραολυμπιακές Ομοσπονδίες, μία συμβολή στις σπουδές έξι νέων Παραολυμπιακών αθλητών και θα διεξαχθεί ένας λογοτεχνικός διαγωνισμός για τη διάδοση των προτάσεων νέων συγγραφέων σε όλο τον κόσμο.

Στην τελετή απονομής των βραβείων θα συμμετάσχουν αρκετά επιφανή ονόματα, όπως αθλητές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, φιλόσοφοι, επιστήμονες.

Το θέμα της πέμπτης διοργάνωσης των «Βιβλίων για την Ειρήνη 2021» (Books for Peace 2021) είναι το περιβάλλον. Μεταξύ των βραβευμένων θα είναι ο Fabio Siniscalchi, πρόεδρος και ιδρυτής της ΜΚΟ Oceanus, ο οποίος από το 2004 εργάζεται σε έργα καινοτομίας, προστασίας και έρευνας στη θάλασσα χωρίς ποτέ να γυρίσει την πλάτη του στην ξηρά με ανθρωπιστικά προγράμματα στην Ιταλία, την Ελλάδα, τη Συρία, το Πράσινο Ακρωτήριο.

Τα «Βιβλία για την Ειρήνη 2021» βραβεύουν την Oceanus για τη δέσμευση της να κάνει τον πλανήτη μας ένα καλύτερο μέρος για τις μελλοντικές γενιές.

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *