ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αισθανόμαστε Έλληνες, είμαστε ο ίδιος λαός

Δ.Α.: Πείτε μας κύριε Parrotta, ποιοι είναι οι “Guardia Krotoniote”;

A.P.: Η σχολή (scuola) “Guardia Krotoniate” είναι ένας ερασιτεχνικός αθλητικός σύλλογος που ασχολείται με τα μαχητικά αθλήματα MMA, την πάλη muay thai, το ελεύθερο αγώνισμα grappling και την ελληνορωμαϊκή πάλη. Κάνει σπουδαία δουλειά στον κοινωνικό τομέα αναλαμβάνοντας πολλά μειονεκτούντα παιδιά που ζουν στη μέση του δρόμου προσπαθώντας να τα φροντίσει όπως σε μια μεγάλη οικογένεια, οδηγώντας τα προς μια άξια ζωή. Ασχολείται επίσης με τις ιστορικές αναπαραστάσεις και ό, τι μπορεί να βελτιώσει τη σύγχρονη πόλη, ιδίως ανατιμώντας την ιστορία του Κρότωνα και της Μεγάλης Ελλάδας.

 

Δ.Α.: Αισθάνεστε Έλληνες;

Α.Ρ.: Ναι, αισθανόμαστε Έλληνες αλλά πρώτα από όλα αισθανόμαστε Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia) δεδομένου ότι η κουλτούρα της Μεγάλης Ελλάδας είναι μια κουλτούρα απαράμιλλης αξίας, αδελφή της ελληνικής της μητέρας πατρίδας μας.

Δ.Α.: Τί συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Κάτω Ιταλία;

Α.Ρ.: Στον ιταλιώτικο νότο εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια υπάρχει ένα είδος αφύπνισης της ταυτότητας, ίσως επειδή πραγματικά αγγίξαμε τον πάτο έτσι, λοιπόν, όπως σε κάθε κύκλο στην ιστορία της ανθρωπότητας, τώρα γίνεται σαφώς αισθητή και αντιληπτή μια μεγάλη αφύπνιση των συνειδήσεων που μακάρι να μπορούσαν να μας φέρουν εμάς τους ονειροπόλους πίσω στην αρχή ενός “νέου” δρόμου, χωρίς να επινοήσουμε τους εαυτούς μας ξανά δεδομένου ότι έχουμε τόσο μεγάλο μέρος αυτού του υλικού και πολιτιστικού φορτίου για να προκαλέσουμε ζήλο σε όλο τον κόσμο απλά ανακαλύπτοντάς τον και πάλι.

Δ.Α.: Έχετε συνεργασία με Έλληνες;

Α.Ρ.: Είμαι σχεδόν σε επαφή κάθε μέρα με τους Έλληνες αδελφούς μου και μιλάμε για πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Ανταλλάσσουμε πολλές πραγματοποιήσιμες ιδέες, μιλάμε για την προέλευση και τα έθιμα και με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, εγώ ο ίδιος είμαι διαχειριστής πολλών σελίδων στο Facebook σε συνεργασία με πάρα πολλούς φίλους από την Ελλάδα και την Μεγάλη Ελλάδα.

Δ.Α.: Τί επιζητάτε από το ελληνικό κράτος; Μία αναγνώριση;

Α.Ρ.: Είμαι πολύ διατεθειμένος και υποστηρίζω σθεναρά το σχηματισμό της επαρχίας της Μεγάλης Ελλάδας από τη Συβαρίτιδα μέχρι τον Κρότωνα, θα ήταν πραγματικά το καλύτερο και δεδομένου ότι η Βόρεια Ιταλία μας αντιμετωπίζει ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης, θα μπορούσε πραγματικά να προκύψει ένα διαφορετικό είδος σχέσεων με την Ελλάδα προφανώς.

 

Δ.Α.: Έχετε κάποιο μήνυμα για τους αδελφούς μας Πομάκους;

Αποκλειστικά για την ιστοσελίδα tourkikanea.gr

       Α.Ρ.: Αδέρφια μας της Θράκης μην τα παρατήσετε, μην χάνετε τις αξίες και την αξιοπρέπειά σας!

Να είστε αυτό που αισθάνεστε χωρίς κανένα δισταγμό, στο τέλος όλα πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτή τη γη, δεν έχει σημασία το πότε, αλλά το πως.

Ευχαριστώ πολύ.

Συνέντευξη στον: Δημήτριο Ι. Αμανατίδη

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *